CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži u Jihlavy 29.01.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Rumunský kamion řídil někdo, kdo neměl

Jízdu na kartu nepřítomného řidiče odhalili při kontrole rumunského kamionu pracovníci Celního úřadu pro Kraj Vysočina.

Dne 27. 1. v odpoledních hodinách si hlídka mobilního dohledu na 119. kilometru ve směru na Prahu vytipovala ke kontrole nákladní vozidlo Mercedes Benz, které následně zastavila v areálu Celního úřadu pro Kraj Vysočina ve Stříteži u Jihlavy.

Řidič rumunského dopravce, přepravující maso do Velké Británie, předložil celníkům požadované doklady, ale když na jejich pokyn provedl výtisk z digitálního tachografu, tak na něm byla zaznamenána karta se jménem jiného řidiče, který v kamionu přítomen nebyl. Poté řidič přestal s hlídkou komunikovat a kartu na jiné jméno řidiče hlídce nevydal. Řidič byl předán Policii ČR s podezřením ze spáchání trestného činu. S dopravcem zahájila Policie ČR úkony správního řízení, ve kterém lze uložit sankci do výše 350.000,- Kč.

V rámci státního odborného dozoru v silniční dopravě uložili pracovníci Celního úřadu pro Kraj Vysočina za drobnější prohřešky od začátku letošního roku dopravním společnostem kauce v souhrnné částce 155 tisíc korun. Za rok 2019 odhalili v této oblasti 21 porušení a vybrali na kaucích 629 tisíc korun.


por. Bc. Richard Zeman
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 430
mobil: +420 601 587 507
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky