CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži u Jihlavy 26.03.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Zásilka tabáku do vodních dýmek skončila na Vysočině

Téměř 250 kilogramů tabáku do vodních dýmek zajistili začátkem března pracovníci Celního úřadu pro Kraj Vysočina na dálnici D1. Únik na spotřební dani činí 677 tisíc korun, což je pro porovnání více než výše spotřební daně ze dvou cisteren nafty.  

Hlídka mobilního dohledu přivedla ke kontrole vytipované vozidlo Mercedes Benz Sprinter s rumunskou imatrikulací na parkoviště Pávov ve směru na Prahu. Ve voze se nacházelo 8 osob společně s řidičem a na dotaz, zda převáží nějaké cigarety či alkohol, řidič odpověděl, že veze čtyři kartony cigaret a žádný alkohol. Při otevření zavazadlového prostoru, v němž se nacházelo větší množství zavazadel, bylo i kvůli nepřízni počasí domluveno, že kontrola bude pokračovat v areálu celního úřadu u exitu 112. Zde po vyložení přepravovaných zavazadel bylo v zadní části ložné plochy vozidla objeveno sedm velkých nákupních tašek Kaufland. A v nich bylo napočítáno 245 balíčků tabáku do vodních dýmek bez dokladů prokazujících jejich zdanění. Řidič prohlásil, že předmětné zboží naložil v Rumunsku jako poštovní zásilku a měl za úkol ji převézt do Belgie.     

Únik na spotřební dani činí 677 tisíc korun a pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu krácení daně případ nyní řeší oddělení pátrání. Řidiči hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let.


por. Bc. Richard Zeman
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 430
mobil: +420 601 587 507
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky