CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Kraj Vysočina
Střítež č. p. 5
588 11 Střítež u Jihlavy

V Stříteži u Jihlavy 05.08.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Kraj Vysočina

Migranti a marihuana už se neschovávají?

Podruhé v krátké době zastavili celníci na Vysočině migranty v pozicích spolujezdců a k tomu v osobním vozidle zachytili větší množství volně ložené marihuany.

Necelý týden po záchytu dvou tureckých migrantů zastavila hlídka Celního úřadu pro Kraj Vysočina na dálnici D1 osobní vozidlo německé imatrikulace plné Syřanů. Stalo se tak ve středu 3. 8. ve večerních hodinách. Pouze řidič, občan syrské národnosti, se prokázal platnými doklady totožnosti. Zbylých pět cestujících, jeho krajanů, u sebe žádné doklady nemělo. Dle vyjádření řidiče, který je teď podezřelý ze spáchání trestného činu organizování a umožnění překročení státní hranice, cestovali z Maďarska do Německa.

Celníci při pátrání po zboží uniklé celnímu dohledu ovšem zastavují vozidla rovněž na silnicích 1. třídy. V úterý 2. 8. v obci Pravíkov u Kamenice nad Lipou takto narazili na zajímavou příbuzenskou dvojici, která si pro svou osobní spotřebu v autě vezla téměř kilogram marihuany. Dvaapadesátiletý syn a jeho jednasedmdesátiletá matka ji měli ve svých zavazadlech skladovanou v plastových a skleněných nádobách. A tvrdili, že sušinu s pozitivním výsledkem testu na Canabis mají z vlastních zdrojů. Oba výše zmiňované případy si převzali policisté.


por. Bc. Richard Zeman
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina
tel: +420 567 109 430
mobil: +420 601 587 507
e-mail: r.zeman@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky