CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 22.07.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Balíky s nezdaněným tabákem skončily v rukou královéhradeckých celníků

       Královéhradečtí celníci uzavřeli v minulém týdnu případ nelegální distribuce nezdaněného tabáku, který byl nabízen na internetu a distribuován mužem a ženou z okolí Jaroměře prostřednictvím České pošty. V období od listopadu 2012 do července 2013 odesílali sedmatřicetiletý muž společně s o tři roky mladší partnerkou balíky s nezdaněným tabákem určeným ke kouření různým příjemcům v České republice. 

      Muž byl začátkem července přistižen před odesláním čtyř balíků s tabákem o celkové hmotnosti  4 kg  a následně při domovní prohlídce celníci našli dalších 18 kg nezdaněného tabáku. Královéhradečtí celníci šetřením zjistili, že muž za pomoci své partnerky tímto způsobem distribuoval a skladoval nejméně 123 kg tabáku. Mladý pár by náš stát na spotřební dani zkrátil o bezmála 200.000 korun. Podnětem pro zahájení šetření byly informace z referátu internetové kriminality celní správy. 

    Případ byl předán ve zkráceném trestním řízení Okresnímu státnímu zastupitelství v Náchodě pro podezření ze spáchání přečinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Obviněným hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až tří let, zákaz činnosti a  propadnutí tabákových výrobků. 

     V letošním roce se jedná již o druhý případ distribuce nezdaněného tabáku prostřednictvím poštovních zásilek v Královéhradeckém kraji. 

 


por. Bc. Martina Kolinská
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.kolinska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky