CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 19.02.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Dva záchyty královéhradeckých celníků

     V sobotu 16. února zastavila hlídka mobilního dohledu královéhradeckých celníků nedaleko bývalého hraničního celního přechodu Náchod-Běloves ke kontrole osobní automobil, který řídil jednatřicetiletý slovenský občan.  V zavazadlovém prostoru celníci objevili 2400 kusů cigaret značky Jin-Ling bez tabákových nálepek, o kterých řidič prohlásil, že je velmi výhodně koupil na jedné z polských tržnic.
O skutečnosti že pro svoji vlastní potřebu může na území České republiky z jiného členského státu EU dovážet bez dokladů o zdanění maximálně 800 kusů cigaret prý, neměl tušení. Řidič svým jednáním způsobil téměř desetitisícový únik na spotřební dani. Spotřební daň mu bude v následném řízení doměřena v plné výši, cigarety propadnou ve prospěch státu a budou pod dohledem celníků zlikvidovány.   
     Celníci byli při svých kontrolách úspěšní i následujícího dne, kdy mimo jiné na dálnici D11 v blízkosti Chlumce nad Cidlinu v dodávce české imatrikulace objevili nezdaněný alkohol. Řidič, vietnamský státní příslušník, přepravoval 400 litrů piva a 336 litrů tichého vína, k nimž neměl doklady prokazující jejich zdanění. Celníci alkohol zajistili. Pokud řidič doklady prokazující zdanění nepředloží ani během následujícího správního řízení, bude mu spotřební daň doměřena, alkohol propadne ve prospěch státu a následně bude pod dohledem celníků zlikvidován.

 


por. Bc. Martina Kolinská
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 212
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.kolinska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky