CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 27.06.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Více než 2000 tablet s pseudoefedrinem ukrýval mezi PET lahvemi

     Včera v podvečer uvízla v síti královéhradeckých celníků další rybka.  Nedaleko obce Žacléř zastavili ke kontrole červený Seat Cordoba, který mířil od polských hranic směrem do vnitrozemí.

     Osmatřicetiletý řidič české státní příslušnosti reagoval na standardní dotaz hlídky, zda přepravuje ve vozidle nějaké zboží, slovy, že veze pouze dva pytle prázdných PET lahví.    

     Při následné prohlídce zavazadlového prostoru, však celníci našli mezi avizovanými pytli s PET lahvemi dvě igelitové tašky plné léků obsahujících pseudoefedrin, jež drogově závislí zneužívají k výrobě pervitinu. Z celkového zajištěného počtu 2060 kusů léku Cirrus a Sudafed by bylo možné vyrobit zhruba 124 gramových dávek pervitinu.

     Další úlohu v případu sehrál služební pes Max, který v interiéru vozidla u sedadla řidiče označil hlasitým štěkotem plastové černé pouzdro. V něm muž ukrýval dvě injekční stříkačky a ampulku drogy pervitin.

     Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 604 221 327
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky