CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 22.04.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Celníci na Královéhradecku objevili tisíce padělaných parfémů

          Podezření královéhradeckých celníků z konce února, kteří zajistili v dodávce na Náchodsku 3 672 kusů parfémů různých značek (nápadně připomínající světoznámá loga např. Dolce Gabbana, Valentino, Dior, Chanel), se potvrdilo. Všichni zástupci majitelů práv k duševnímu vlastnictví se shodně vyjádřili, že se jedná o padělky. Celková prodejní hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku přesahující 5 milionů korun. 
     
      Celníci padělky objevili při kontrole vozidla české imatrikulace na konci února. Dva muži (vietnamské státní příslušnosti) cestující ve vozidle shodně potvrdili, že vezou parfémy, ke kterým však nepředložili patřičné doklady. Padělky jsou umístěny ve skladu Celního úřadu pro Královéhradecký kraj. 

       Případ se dále šetří pro podezření ze spáchání trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením, za který hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až pěti let nebo peněžitý trest.  
 
      Padělky oblečení, módních doplňků, obuvi renomovaných výrobců v hodnotě několika milionů  korun zajistili v minulém týdnu také celníci z Celního úřadu pro Ústecký kraj.

http://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-ustecky-kraj/tiskove-zpravy/2014/Stranky/padelky-i-nezdanene-cigarety-ve-hrensku.aspx


por. Bc. Martina Kolinská
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.kolinska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky