CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 07.08.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Kontrolní akce nelegálního zaměstnávání přinesla své ovoce

       Královéhradečtí celníci ve spolupráci s příslušníky cizinecké policie provedli 6. srpna kontrolní součinností akci zaměřenou na dodržování zákona o zaměstnanosti. Kontrola proběhla v areálu společnosti na výrobu elektromateriálu na Novobydžovsku. Na místě celníci zkontrolovali celkem devět cizinců (7 Ukrajinců a 2 Rumuny) u sedmi ukrajinských státních příslušníků zjistili, že pracují bez vydaného povolení k zaměstnání od úřadu práce, bez platné vízové povinnosti a dva cizinci bez splnění informační povinnosti k příslušné krajské pobočce úřadu práce.  Tři cizí státní příslušníky si převzala cizinecká policie a hrozí jim trest vyhoštění v jednom případě dokonce trest odnětí svobody za padělání dokladů. 
 
       Kontroly na dodržování zákona o zaměstnanosti provádí celníci pravidelně viz.  tisková zpráva z června 2014  http://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-kralovehradecky-kraj/tiskove-zpravy/2014/Stranky/pulrocni-bilance-kontrol-zamestnavani-cizincu-v-kralovehradeckem-kraji.aspx

     Zjištěné případy porušení právních předpisů celní úřad předává příslušnému oblastnímu inspektorátu práce k dalšímu řízení.  Za nesplnění informační povinnosti, může být ve správním řízení uložena pokuta až do výše 100 000 korun a jestliže zaměstnavatel zaměstnává cizince bez platného povolení, hrozí mu sankce v rozmezí od čtvrt do deseti milionů korun.

por. Bc. Martina Kolinská
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.kolinska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky