CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 18.03.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Královéhradečtí celníci objevili v autě varnu pervitinu

      Hlídka mobilního dohledu královéhradeckých celníků objevila 17. března při kontrole osobního vozidla nedaleko bývalého hraničního přechodu Olešnice v Orlických horách vybavení k výrobě psychotropních a omamných látek a 122,6 gramů bílé látky, která pozitivně reagovala na zkušební test jako efedrin. Látky a léky s vysokým obsahem pseudoefedrinu jsou zneužívány k výrobě pervitinu. 

      Osádka osobního vozidla (žena a dva muži) registrovaného v Královéhradeckém kraji cestovala směrem od bývalého hraničního přechodu Olešnice do vnitrozemí a celníkům sdělila, že nic nepřeváží.  Při důkladné kontrole celého vozu celníci za pomoci služebního psa vycvičeného na vyhledávání drog nalezli za sedačkou spolujezdce plastovou láhev s drceným bílým práškem a na podlaze tamtéž kameninový hmoždíř se stejnou bílou látkou. Na sedačce za spolujezdcem ve sportovní tašce hlídka objevila vybavení na výrobu omamných a psychotropních látek (laboratorní sklo, různé chemické látky, plastové rukavice, apod.). 

       Celníci varnu a látku zajistili a případ dále prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za který hrozí trest odnětí svobody v délce jednoho až pěti let nebo peněžitý trest.
 
       Obdobný scénář se na Náchodsku odehrál v lednu tohoto roku, kdy psovod celní správy se svým psem vycvičeným na vyhledávání drog objevil v osobním automobilu varnu pervitinu a předměty k aplikaci drog. Případ si tehdy převzali náchodští kriminalisté. 

 


por. Bc. Martina Kolinská
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.kolinska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky