CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 17.07.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Královéhradečtí celníci zadrželi tablety SUDAFED rozpuštěné v PET lahvi

     V blízkosti bývalého hraničního přechodu – Starostín, na silnici č. II/302 ve směru do vnitrozemí ČR, celníci prováděli kontrolu osobního vozidla registrovaného v královéhradeckém kraji, ve kterém cestovali dva muži české národnosti ve věku 33 a 34 let. Na dotaz celníků, zda ve vozidle přepravují zboží – lihoviny, tabák, cigarety či větší množství léků, řidič odpověděl, že ve vozidle převáží pouze spolujezdce, osobní věci a nákup potravin z Polska. Při důkladné kontrole interiéru vozidla služební pes označil místo na podlaze u spolujezdce, kde byla pod gumovým koberečkem nalezena PET lahev obsahující přibližně 500 kusů tablet léku SUDAFED v rozpuštěném stavu. Lahev s podezřelým obsahem bude putovat do celně technické laboratoře. 

      Celníci léky zajistili a případ se dále prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za který hrozí trest odnětí svobody v délce jednoho až pěti let nebo peněžitý trest.   
     
       Od začátku letošního roku celníci v Královéhradeckém kraji evidují pátý případ nelegální přepravy tablet s obsahem pseudoefedrinu, při kterých zajistili celkem 4 000 kusů tablet. Tento poslední případ je však ojedinělý ve způsobu ukrytí.


prap. Martina Bicanová
zástupce tiskové mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 219
mobil: +420 725 251 665
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.bicanova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky