CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Hradci Králové 31.01.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Ředitel Celního úřadu pro Královéhradecký kraj udělil ocenění při příležitosti Mezinárodního dne celníků

       V tomto týdnu proběhlo v Muzeu východních Čech v Hradci Králové slavnostní setkání celníků, policistů a hasičů, a to u příležitosti Mezinárodního dne celníků, který připadá na 26. ledna. Ředitel Celního úřadu pro Královéhradecký kraj plukovník Mgr. Petr Kašpar při této příležitosti udělil čtrnácti oceněným Čestný odznak Celního úřadu pro Královéhradecký kraj bronzového, stříbrného nebo zlatého stupně jako projev uznání a ocenění významných či mimořádných zásluh při plnění úkolů celního úřadu anebo ve prospěch celního úřadu. Slavnostního aktu se zúčastnil jako významný host i oceněný generální ředitel Generálního ředitelství cel brigádní generál JUDr. Ing. Pavel Novotný. 

         Předávání ocenění při příležitosti Mezinárodního dne celníků má u Celního úřadu pro Královéhradecký kraj (dříve Celního ředitelství Hradec Králové) již dvanáctiletou tradici. V letošním roce, poprvé v jeho historii, převzali ocenění nejenom celníci a občanští zaměstnanci celního úřadu ale i partneři mimo Celní správu České republiky. Mezi oceněnými nechyběli plukovník Ing. František Mencl, ředitel Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje a plukovník Mgr. Jan Švejdar  ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Držiteli Čestného odznaku CÚ se stali také jejich náměstci plukovník Ing. Radek Vymlátil, plukovník Mgr. Jiří Karásek a plukovník Ing. Jan Pavelka. Ocenění si rovněž převzal zástupce polské celní správy inspektor Mgr. Dariusz Staniów z Celní komory ve Vratislavi a předseda  Východočeského klubu celních veteránů plukovník ve výslužbě Bohumil Brandejs. 
  
         Mezinárodní den celníků je ve světě slaven od roku 1982 a je spojen s 1. zasedáním Rady pro celní spolupráci v Bruselu, které proběhlo v roce 1953 právě 26. ledna. V roce 1994 přijala Rada pro celní spolupráci pracovní název Světová celní organizace (WCO), aby zdůraznila svoji celosvětovou působnost, po vzoru nově vytvořené Světové obchodní organizace (WTO). V roce 1965 se členem této mezinárodní instituce stalo i tehdejší Československo.    


por. Bc. Martina Kolinská
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.kolinska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky