CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 23.03.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Celníci na Královéhradecku zajistili tisíce tablet léku zneužívaných k výrobě pervitinu, řidič vozidla byl pod vlivem drog

       Dne 21. března královéhradečtí celníci zajistili více jak 5 000 tablet léku CIRRUS s obsahem 120 mg pseudoefedrinu v jedné tabletě a 1,8 gramů marihuany. Nelegální zboží v osobním vozidle české imatrikulace převáželi dva Češi přes bývalý hraniční přechod v Královci. Ze zajištěného množství léčiv by bylo možné vyrobit přibližně půl kilogramu pervitinu, jehož prodejní hodnota by na černém trhu dosáhla kolem půl milionu korun.  
 
        Hlídka mobilního dohledu si v obci Královec vytipovala ke kontrole osobní vozidlo české imatrikulace, ve kterém cestovali dva Češi ve věku 33 a 39 let.  Při důkladné kontrole vozidla celníci našli na zadním sedadle balíček zabalený v černé folii, který obsahoval 360 kusů blistrů  léčiva CIRRUS (1 blistr s 14 tabletami, celkem 5040 tablet). Celníci dále zajistili v plechovce od tabáku 1,8 gramů marihuany, ke které se přihlásil řidič vozidla. V průběhu kontroly hlídka pojala podezření, že řidič je pod vlivem návykové látky. Na místo dorazila hlídka Policie ČR, která provedeným testem potvrdila, že muž řídil pod vlivem drog a následně ho zadržela. 
K nelegální přepravě léků se doznal spolucestující.   
        
       Celníci zboží zajistili a případ se dále prověřuje pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za který hrozí trest odnětí svobody v délce jednoho až pěti let nebo peněžitý trest.   

       Celní úřad pro Královéhradecký kraj eviduje v tomto roce již sedm obdobných případů, při kterých celníci zajistili celkem 11 454 tablet léků zneužívaných k výrobě pervitinu. 

por. Bc. Martina Kolinská
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.kolinska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky