CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 27.04.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Celníci objevili v linkovém autobuse tisíce neznačených cigaret

    Královéhradečtí celníci objevili dne 26. dubna v českém autobuse v Náchodě u třech Ukrajinců přes 19 tisíc cigaret neznačených tabákovou nálepkou. Únik na spotřební dani byl vyčíslen na více jak 45 000 korun. Cigarety různých značek např. Marlboro, LM, Winston celníci našli mimo jiné v zavazadlech s dvojitým dnem, nebo ve speciálně upravené vestě s kapsami. 
   
      Hlídka mobilního dohledu prováděla kontroly nedaleko bývalého hraničního přechodu v Náchodě.  Při důkladné kontrole českého linkového autobusu celníci našli za pomoci služebního psa 19 120 kusů cigaret různých značek označených ukrajinskou tabákovou nálepkou. Cigarety byly při přepravě důmyslně ukryty v zavazadlech, v taškách s dvojitým dnem, ve vestě se  všitými kapsami upravené pro přenos cigaret na těle (při přepravě byla vesta uložena i s vloženými cigaretami v zavazadle), v polštářích, v matraci a mezi sedadly autobusu.  K nezákonnému dovozu kuřiva se přiznali Ukrajinci ve věku 22, 45 a 47 let. 

      Případ celníci dále šetří pro podezření ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za který hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až tři léta, nebo zákaz činnosti.

     V tomto roce celníci v Královéhradeckém kraji zaznamenali obdobný případ v únoru viz odkaz na tiskovou zprávu http://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-kralovehradecky-kraj/tiskove-zpravy/2015/Stranky/celnici-rozkryli-novy-zpusob-pasovani-cigaret.aspx     

por. Bc. Martina Kolinská
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.kolinska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky