CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 07.04.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Manželský pár přepravoval léky k výrobě drog, muž skončil ve vazbě

      Dne 4. dubna ve večerních hodinách objevila hlídka královéhradeckých celníků na Náchodsku 2 618 tablet léku CIRRUS. Léky přepravovali čeští manželé v osobním vozidle z Polska.  Celníky na nelegální kontraband upozornil služební pes vycvičený na vyhledávání omamných a psychotropních látek. 
 
       Hlídka mobilního dohledu si nedaleko bývalého hraničního přechodu v Náchodě vytipovala ke kontrole osobní vozidlo české imatrikulace, ve kterém cestoval manželský pár (třiatřicetiletá žena a o tři roky starší muž). Při důkladné kontrole celého vozu celníci za pomoci služebního psa objevili v zavazadlovém prostoru pod kobercem balíček omotaný lepicí páskou, který obsahoval celé blistry léku CIRRUS (celkem 2 618 tablet). Případ si převzali příslušníci policejního orgánu celní správy, kteří provedli prvotní úkony trestního řízení. Následně případ s návrhem na trestní stíhání obou osob předali Polici ČR. Na základě rozhodnutí soudce muž skončil ještě téhož dne ve vazbě.  

      Případ dále šetří Policie ČR pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za který hrozí trest odnětí svobody v délce trvání jednoho až pěti let. 

      Celní úřad pro Královéhradecký kraj eviduje v tomto roce již osm obdobných případů, při kterých celníci zajistili celkem 14 072 tablet léků zneužívaných k výrobě pervitinu. 

por. Bc. Martina Kolinská
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.kolinska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky