CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 02.03.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Součinnostní kontrolní akce RENTGEN

       Ve dnech 23. – 27. února byla vyhlášena na několika místech v Královéhradeckém kraji kontrolní akce s krycím názvem RENTGEN.  Akce probíhala v úzké součinnosti s příslušníky cizinecké policie Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje a byla zaměřena na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu za pomocí velkokapacitního rentgenu celní správy. Dále pak na oblast státního odborného dozoru (SOD) kontroly dodržování sociálních předpisů ve smyslu dohody AETR, dodržování úmluvy ADR,  kontroly cestovních dokladů, řidičských oprávnění či dokladů od vozidel. S pátráním po nelegální přepravě zboží pomáhali služební psi celní správy. 
       
        V rámci prováděných kontrol královéhradečtí celníci zajistili 1 200 kilogramů tabákových výrobků,
u nichž nebylo prokázáno zdanění, s předpokládaným únikem na spotřební dani téměř 2 300 000 korun. Celníci uložili dvě kauce za porušení předpisů v oblasti SOD v celkové výši 22 000 korun, přemístili 25 460 kilogramů řepkového oleje pod přímý celní dohled z důvodů neplatných dokladů pro přepravu. Kontrolou evidence nedoplatků celníci zjistili, že jedenáct kontrolovaných osob má neuhrazenou pokutu uloženou jiným státním orgánem a vybrali tak celkem 16 400 korun v rámci tzv. dělené správy. 
Ve dvou případech celníci odeslali podnět na Krajskou veterinární správu pro podezření z nedodržení ohlašovací povinnosti dle zákona o veterinární správě  (příjemce neinformoval o přepravě hovězího masa veterinární správu v místě určení).  
     
        Dne  26. února byla v rámci akce RENTGEN vyhlášena ještě dopravně bezpečnostní akce „X“
v součinnosti s příslušníky dopravní policie.  Celníci i policisté se zaměřili převážně na kontrolu nákladních vozidel a autobusů. Více také na http://www.policie.cz/clanek/soucinnost-pcr-a-cu.aspx.

por. Bc. Martina Kolinská
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.kolinska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky