CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 11.01.2016


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Drogový kurýr, kterého zadrželi celníci, byl odsouzen

​       Na konci února v roce 2015 zamezili královéhradečtí celníci nelegálnímu dovozu více jak 70 000 tablet léku CIRRUS. Léky v osobním vozidle české imatrikulace převážel Bulhar přes bývalý hraniční přechod v Náchodě.  Z tohoto rekordního množství zajištěných léků by bylo možné vyrobit přes šest kilogramů pervitinu v prodejní hodnotě šest až sedm milionů korun.  
     

        Hlídka královéhradeckých celníků zastavila ke kontrole vozidlo, ve kterém cestoval pouze sedmatřicetiletý Bulhar. Celníci pojali podezření, že řidič převáží nelegální zboží a provedli za pomoci služebního psa vycvičeného na vyhledávání omamných a psychotropních látek důkladnou kontrolu. Pes Max při kontrole interiéru vozu označil igelitové tašky, které se nacházely pod a za předními sedadly. Celníci v nich našli igelitové sáčky s 70 821 vyloupanými tabletami léku CIRRUS (léky vážily téměř 27 kilogramů).  Jedná se zatím o největší množství zajištěných medikamentů celníky v Královéhradeckém kraji. 
      

         Případ byl předán Policii ČR s návrhem na zahájení trestního stíhání podezřelé osoby pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání  s omamnými a psychotropními látkami a jedy v mezinárodní organizované skupině. Muž byl v  minulém týdnu odsouzen k trestu odnětí svobody v délce trvání pěti let a trestu vyhoštění na dobu deseti let.
       

         Celní úřad o tomto záchytů veřejnost neinformoval s ohledem na probíhající policejní vyšetřování.  
        

         Celní úřad pro Královéhradecký kraj eviduje za rok 2015 celkem 23 záchytů léků s pseudoefedrinem, při nichž celníci zajistili více jak 96 000 tablet léků s různým obsahem této zneužívané látky.    


por. Bc. Martina Kolinská
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 209
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: m.kolinska@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky