CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 06.04.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Celníci zadrželi v Královéhradeckém kraji 14 výherních hracích přístrojů

 

Ve dnech 28. a 29. března zkontrolovali hradečtí celníci vytipované podniky provozující výherní hrací přístroje. Akce „STAR“ proběhla v rámci celorepublikových kontrol zaměřených na potírání nelegálního hazardu.

V šesti obcích Královéhradeckého kraje celníci zadrželi a do skladu celního úřadu převezli celkem 14 výherních hracích automatů, které jejich majitelé provozovali bez platných rozhodnutí Ministerstva financí k provozování hazardních her. Zajistili dále finanční hotovost ve výši téměř 11 tisíc korun. Přístroje pocházely z heren, restaurací a jedné čerpací stanice.

Nevšední a zároveň nepříjemnou situaci byli nuceni řešit v herně, v níž zadrželi čtyři přístroje. V průběhu kontroly vstoupil do provozovny muž, obsluhou označený jako majitel provozovny, a s celníky komunikoval velmi vulgárním způsobem; poté odešel. Během kontroly vstupoval do provozovny zadním vchodem a při jeho předposledním příchodu vyhnal obsluhu herny a vypnul elektrický proud. Do opuštěné provozovny celníci přizvali strážníka městské policie a zadržená technická zařízení za jeho přítomnosti připravili k přepravě. Současně přivolali zámečníka, aby vyměnil zámky a hernu uzamkli, zajistili ji tak proti případnému neoprávněnému vstupu cizích osob. Označili ji písemným oznámením o uzamčení a o umístění náhradních klíčů v sídle Celního úřadu pro Královéhradecký kraj. Muž se opět objevil a tentokrát prokázal svoji totožnost a vypověděl, že je nájemcem provozovny. Po jeho ztotožnění mu celníci předali klíče od provozovny.

Ve správním řízení hrozí za nepovolené provozování hazardní hry provozovatelům pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí zadržených přístrojů.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky