CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 09.03.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Vůni čajů a bylinek doplnila vůně drog

        Hlídka královéhradeckých celníků zastavila ve středu 7. března v dopoledních hodinách při běžné silniční kontrole na 81, 5 km dálnice D 11 ve směru na Prahu Volkswagen Transporter.

       Šestatřicetiletý řidič na standardně pokládaný dotaz celníků, zda převáží lihoviny, tabák či tabákové výrobky, léčiva nebo omamné a psychotropní látky, reagoval negativně. Při úvodní komunikaci byl mírně nervózní a celníkům sdělil, že veze pouze bylinky a čaje. Při kontrole vozidla však celníci našli ještě další artikly, o nichž se úmyslně nezmínil. V černém batohu na sedadle spolujezdce ukrýval kovový váleček s osmnácti tripy LSD a kovovou schránku s 0, 85 gramy marihuany. V šedé tašce na zadní sedačce pak dvě balení drcených lysohlávek. Následně vypověděl, že veškeré drogy chtěl užít pouze pro svoji osobní potřebu. Celníci na místě ověřili přítomnost omamných a psychotropních látek prostřednictvím testeru, s pozitivním zjištěním.
 

       Za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí muži trest odnětí svobody v délce jednoho roku až pěti let nebo peněžitý trest.

       V minulém roce zajistili královéhradečtí celníci při svých kontrolách v silniční přepravě téměř 7 kilogramů omamných a psychotropních látek, mezi nimi marihuanu, hašiš nebo amfetamin.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky