CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 12.12.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

SPOLEČNÁ TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY A POLICIE ČR - Lapili celostátně hledaného pachatele

V minulých dnech prováděla hlídka královéhradeckých celníků v Náchodě běžnou kontrolní činnost zaměřenou na pátrání po zájmovém zboží – omamných a psychotropních látkách a jejich prekurzorech, lihu a lihovinách, tabáku a tabákových výrobcích či minerálních olejích. V jejich síti uvízl také osobní automobil Volkswagen Passat s francouzskou registrační značkou. Ve vozidle cestoval muž a dvě ženy. Celníci celou osádku vozidla na základě předložených osobních dokladů ztotožnili.

Prostřednictvím operačního centra bezprostředně poté zjistili, že je po pětadvacetiletém řidiči rumunské státní příslušnosti vyhlášeno celostátní pátrání. Bezodkladně proto provedli bezpečnostní prohlídku na držení střelné nebo sečné zbraně, omezili jeho svobodný pohyb přiložením služebních pout a zkontaktovali policisty, které požádali o jeho převzetí.

 

„Policejní hlídka po ověření cizincovy totožnosti převzala zadrženého muže a eskortovala jej na obvodní oddělení v Náchodě, kde ho umístila do policejní cely. Souhlas se zadržením pětadvacetiletého cizince vydal v červnu 2018 státní zástupce z Karviné pro důvodné podezření z páchání majetkové činnosti na území České republiky. Po provedení nezbytných služebních úkonů byl muž následujícího dne převezen do vazební věznice v Hradci Králové a odtud byl předán severomoravským policistům k dalšímu řízení. Za přečin krádeže mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody, trest peněžitý nebo trest propadnutí věci. Jako cizinci mu také hrozí trest vyhoštění z území České republiky." por. Mgr. Eva Prachařová


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz

por. Mgr. Eva Prachařová
Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje
tel.: +420 974 534 207
mob.: +420 724 183 755
e-mail: krph.tisk.na@pcr.cz
Skočit na začátek stránky