CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 25.09.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Noční jízda po D 11

Na devětatřicátém kilometru ve směru na Hradec Králové si v minulých dnech vytipovala hlídka hradeckých celníků kontrolujících zpoplatnění úseku dálnice D 11 v nočních hodinách ke kontrole osobní automobil české imatrikulace. Řidič však ignoroval výstražné zvukové zařízení a světelný panel s nápisem „STOP", provedl nebezpečný úhybný manévr, při kterém ohrozil ostatní účastníky silničního provozu, a pokračoval v další riskantní jízdě. U Poděbrad sjel z pozemní komunikace na lesní cestu, vůz ponechal v nastartovaném stavu a utekl do lesa.

Celníci našli v zavazadlovém prostoru dva kbelíky a papírovou krabici po okraj naplněnou rostlinou látkou, vzhledem i vůní připomínající marihuanu, v kabině vozidla jí byl dále naplněn uzavíratelný sáček v přední přihrádce. Necelý kilogram drogy celníci zajistili a společně se 4,1 gramy bílého krystalického prášku, připomínajícího pervitin, na místě předali přivolaným příslušníkům Policie České republiky.

V případě prokázání viny hrozí podezřelému za trestný čin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu trest odnětí svobody v délce šesti měsíců až pěti let.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky