CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 16.03.2018


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj a Policie České republiky

Při kontrole na Novobydžovsku odhalili devět nelegálně pracujících cizinců

Ve středu 14. března vyrazila hradecká cizinecká policie společně s celníky na Novobydžovsko. V součinnosti zkontrolovali nelegální zaměstnanost, pobyt cizinců a pravost předkládaných dokladů a listin celkem u třech předem vytipovaných společností.

Celníci se zabývali kontrolou pracovních povolení a dodržováním zákona o zaměstnanosti.  U jednoho z kontrolovaných subjektů, jenž se věnoval výrobní činnosti, celníci zjistili, že nelegálně zaměstnává devět Ukrajinců. Osm z nich disponovalo polskými vízy, které je neopravňují k pracovní činnosti v České republice. Jeden občan Ukrajiny vlastnil české vízum, ale rovněž bez platného pracovního povolení vydaného českými úřady.

Tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje mjr. Bc. Jan Čížkovský dále uvádí: „Cizinecká policie provedla u všech kontrolovaných cizinců kontrolu dodržování zákona o pobytu cizinců, stejně tak i kontrolu pravosti předložených dokladů. Skupinka devíti cizinců byla na místě policií zajištěna, neboť se dopustili jednání, pro které může být jejich pobyt na území ukončen. Ještě téhož dne s nimi cizinecká policie zahájila správní řízení o správním vyhoštění z území Evropské unie. Hned následujícího dne bylo osm cizinců vyhoštěno."

Českému zaměstnavateli nyní hrozí pokuta až do výše deseti milionů korun. Vzhledem k efektivní spolupráci obou složek se podobným součinnostním kontrolám budou policisté s celníky věnovat i nadále.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz

a

mjr. Bc. Jan Čížkovský
Tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje
tel: +420 602 703 207
e-mail: jan.cizkovsky@pcr.cz
Skočit na začátek stránky