CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 23.10.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Celníci lapili podezřelého z krádeže luxusního automobilu

Trojice královéhradeckých celníků projížděla včera v pravé poledne obcí Zlatá Olešnice na Trutnovsku. Na jedné z polních cest upoutal jejich pozornost vysoký mladý muž atletické postavy, který si se zájmem prohlížel zaparkované Audi S8 černé barvy. Celníci se rozhodli jej zkontrolovat. V tu chvíli ovšem ještě netušili, že příštích několik minut stráví jeho pronásledováním.

V okamžiku, kdy je muž spatřil, nejprve nastoupil do vozidla. Celníci mu svým služebním vozem však zablokovali výjezd. Vzápětí tedy zvážil své možnosti, jeho prostory opustil a dal se na zběsilý útěk.  Běžel velmi svižným tempem po polní cestě směrem k obci Žacléř, kde se schoval ve vysoké trávě.  Jeho úkryt ovšem příslušníci hlídky mobilního dohledu brzy odhalili, použili namířenou střelnou zbraň, slovní výzvy, svedli jej na zem a přiložili služební pouta.

Na místě provedli lustraci vozidla se zjištěním, že byl automobil odcizený v Německu. V jeho kabině objevili technické zařízení, které rušilo veškeré telefonní signály.

Následně předali třiadvacetiletého Poláka k dalšímu řízení přivolaným policistům.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky