CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 05.02.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Celníci pomáhají dětem

Podpořit nákup nových léčebných pomůcek a hraček pro děti se zrakovými vadami se rozhodli celníci z odboru 33 Dohledu Generálního ředitelství cel. Ve spolupráci se Spolkem celníků zrealizovali v rezortu Celní správy České republiky finanční sbírku a její výtěžek věnovali dne 4. února dětské Léčebně zrakových vad ve Dvoře Králové nad Labem, nad níž drží od roku 2014 patronát. Vybranou částku ve výši 45 700 korun předali zástupci odboru Dohledu Generálního ředitelství cel v doprovodu ředitele Celního úřadu pro Královéhradecký kraj a zástupce Spolku celníků ředitelce léčebny Dagmar Klazarové.  

Celníci se snaží dětem dlouhodobě odloučeným od svých nejbližších zpříjemnit pobyt v léčebně také připravovanými zábavnými a zároveň vzdělávacími programy především ve formě ukázek práce psovodů při výcviku služebních psů na vyhledávání omamných a psychotropních látek či tabáku, do nichž děti aktivně zapojují. V minulém roce pro ně zorganizovali v den jejich mezinárodního svátku výlet do nedaleké Dobrušky, kde je provedli činnostmi bezpečnostních a záchranných složek Integrovaného záchranného systému.

Velikou odměnou pro uniformované příslušníky bývají usměvavé tváře dětí, které se zájmem a nadšením sledují jejich výklad včetně doprovodného programu a bezesporu také nádherné malované výkresy, jimiž je s radostí obdarovávají.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky