CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 29.05.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Celníci zajistili na Náchodsku letní zboží za téměř dva miliony

 

Hradečtí celníci zastavili dne 27. května v rámci běžné celní kontroly na Náchodsku dodávkové vozidlo české imatrikulace, které směřovalo z Polska do České republiky.  Dva muži a jedna žena vietnamské národnosti převáželi v jeho útrobách kartonové krabice se zbožím s nápisy a vyobrazením světoznámých značek.  Dle jejich vyjádření netušili, že s ním není něco v pořádku. Údajně jej pouze vyzvedli na letišti ve Varšavě z letu z Moskvy a měli dopravit na určenou adresu.

Na pětašedesát kusů letního oblečení pro dospělé i děti, sluneční brýle, peněženky a kabelky s designem zaměnitelným s průmyslovými vzory či označené ochrannými známkami Puma, Adidas, Gucci, Chanel, Versace, Louis Vuitton, Dior, Fendi či Burberry skončily ve skladu zajištěného zboží Celního úřadu pro Královéhradecký kraj.

Jejich prodejem by majitelům práv duševního vlastnictví vznikla celková škoda dosahující téměř dvou milionů korun. 

Majitelům práv duševního vlastnictví nyní běží desetidenní lhůta, ve které se rozhodnou, zda budou bránit svá práva soudní cestou, případně zda využijí tzv. zjednodušeného postupu. V druhé zmíněné variantě by zboží bylo zlikvidováno na náklady vlastníka ochranné známky, aniž by soud rozhodoval o tom, zda zadržené zboží práva duševního vlastnictví porušuje.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky