CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 19.09.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Dopravu u obce Sadová regulovali nelegálně zaměstnaní cizinci

Královéhradečtí celníci vyráží na kontroly do terénu nejen za subjekty, které si vytipují vlastní vyhledávací činností, ale věnují se také podnětům, jež jim nabízí veřejnost.

 

V minulých dnech přijali telefonní hovor od nespokojeného řidiče čekajícího v téměř hodinové koloně před obcí Sadová, kde probíhá rekonstrukce vozovky. Upozornil na komunikaci s mladými lidmi, kteří zde řídili dopravu, a jeho slovům údajně nerozuměli. Pojal podezření o jejich nelegálně vykonávané práci a rozhodl se proto kontaktovat celníky.

 

Celníci zabývající se nelegální zaměstnaností jeho podnět prověřili. Proudy automobilů, které zde v obou směrech po E 442 kyvadlově plynuly, regulovali muž a žena (24 a 23 let) ukrajinské státní příslušnosti. V rámci kontroly celníci zjistili, že skutečně nedisponují platnými pracovními povoleními vydanými českými úřady.

 

Následně po provedení nezbytných úkonů příslušníci celní správy předají případ k zahájení správního řízení Oblastnímu inspektorátu práce pro Královéhradecký a Pardubický kraj. Českému zaměstnavateli, který si Ukrajince na řízení provozu najal, hrozí pokuta až do výše deseti milionů korun. Cizincům hrozí vyhoštění z České republiky.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky