CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 13.09.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Hradečtí celníci zajistili 3 600 výrobků společnosti Apple

Královéhradečtí celníci navštívili v minulých dnech předem vytipované provozovny na území svého regionu. Ve třech z nich, v Hradci Králové a Náchodě, našli zboží s obrazovým a slovním vyobrazením označení společnosti Apple, u něhož pojali podezření, že porušuje práva duševního vlastnictví.

Jednalo se o příslušenství k mobilním telefonům, zejména nabíječky, datové kabely, sluchátka, displeje, silikonové kryty, obaly na mobilní telefony a ipady, baterie a náhradní díly označené ochrannou známkou společnosti Apple.

Při kontrolních úkonech jim poskytovali odborné posouzení přizvaní zástupci majitele práva – ochranné známky Apple.

Prodejem zboží by majiteli práva duševního vlastnictví vznikla celková škoda přesahující 2,5 milionu korun. Celníci zboží zajistili a umístili do skladu celního úřadu.

Majiteli práva nyní běží desetidenní lhůta, ve které se rozhodne, zda bude bránit svá práva soudní cestou, případně zda využije tzv. zjednodušeného postupu. V druhé zmíněné variantě by zboží bylo zlikvidováno na náklady vlastníka ochranné známky, aniž by soud rozhodoval o tom, zda zadržené zboží práva duševního vlastnictví porušuje.

Kontrolní akce nazvaná „WORM" probíhala zároveň u Celních úřadu pro hl. město Prahu, kraj Jihomoravský, Olomoucký a Moravskoslezský.

 

Odkaz na tiskovou zprávu Generálního ředitelství cel: https://www.celnisprava.cz/cz/tiskove-zpravy/2019/Stranky/celnici-objevili-tisice-padelku-telefonu-a-prislusenstvi-zname-znacky.aspx


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky