CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 09.12.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Hradečtí celníci zajistili stovky výrobků pro podezření z porušení práv duševního vlastnictví

Hradečtí celníci zajistili ve svém regionu v rámci akce s názvem „DUŠIČKA", která probíhala během minulého týdne na celém území České republiky, 1125 výrobků pro podezření z porušení práv duševního vlastnictví.

Ve dnech 2. – 5. prosince navštívili v Náchodě, Nové Pace, Hronově a Jaroměři pět vybraných kamenných obchodů, v nichž prodejci nabízeli svým zákazníkům zboží s designem nebo označením zaměnitelným s průmyslovými vzory a ochrannými známkami. Jednalo se o obuv Crocs a Salomon, stavebnice a hračky pro děti Lego, Fortnite, L.O.L. Surprise! či prací prášky REX.  Výrobky přemístili do skladu zajištěného zboží Celního úřadu pro Královéhradecký kraj.

Prodejem zboží by majitelům práv duševního vlastnictví vznikla celková škoda přesahující jeden milion korun. 

Majitelům práv duševního vlastnictví běží v tuto chvíli desetidenní lhůta. Během ní se mohou rozhodnout, jestli budou bránit svá práva soudní cestou, případně zda využijí tzv. zjednodušeného postupu. Ve druhém uvedeném případě by bylo zboží zlikvidováno na náklady vlastníků ochranných známek bez toho, aniž by soud rozhodl o skutečnosti, že zadržené zboží práva duševního vlastnictví skutečně porušuje.

 

 

 

 


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky