CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 28.02.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Převážel léky s obsahem pseudoefedrinu v linkovém autobusu, ukrýval je v oblasti genitálií

 

Nejnovější záchyt léků pro výrobu drog byl pro hradecké celníky z hlediska výběru přepravy i místa ukrytí dosti neobvyklý. Pašerák ukrýval svoji zásilku ve spodním prádle.

Hlídka celníků prováděla 26. února v podvečer běžnou kontrolní činnost na Náchodsku. V rámci pátrání po zájmovém zboží, jakým je tabák a tabákové výrobky, líh a lihoviny, narkotika nebo prekurzory k jejich výrobě, se celníci rozhodli zkontrolovat linkový autobus jedoucí z Polska do České republiky. Mezi všemi pasažéry si vytipovali dva z nich, muže a dívku ve věku 38 a 23 let, kteří seděli v jeho zadní části.

Oba cestující na požádání předložili celníkům osobní doklady a zavazadla ke kontrole. Shodně tvrdili, že vyjmenované zboží nepřeváží, na místě dále vypověděli, že se vrací z nákupu oblečení. Lustrací přes operační centrum si celníci ověřili u muže bohatou trestní minulost a požádali pár, aby vystoupil z autobusu k provedení důkladnější kontroly. Během ní zjistili, že muž v oblasti genitálií ukrývá 180 kusů tablet léků v blistrech s označením Sudafed a Ibuprom Zatoki.

Celníci muže zadrželi a předali policistům, kteří jej umístili do cely předběžného zadržení. Náchodský soud bude dnes rozhodovat o jeho vazebním stíhání. Za trestný čin výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

 


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
fax: +420 495 756 200
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky