CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 24.04.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

SPOLEČNÁ TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY A POLICIE ČR - Ujížděl s drogami a skončil v potoce

V těchto dnech pokračuje trestní stíhání šestatřicetiletého recidivisty, který je obviněn z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Královéhradečtí celníci, kteří ho lapili po několikakilometrové honičce, u něho našli pervitin, konopí, příslušenství varny a přípravky pro výrobu drog.

„16. dubna vykonávali celníci na Trutnovsku běžnou kontrolní činnost zaměřenou na převoz zájmového zboží jakým jsou cigarety, tabák, líh, lihoviny, drogy nebo prekurzory k jejich výrobě. Ke kontrole si vytipovali osobní automobil Opel Vectra. Řidič však nereagoval na pokyn hlídky k zastavení a začal ve vysoké rychlosti ujíždět. Po několika kilometrech zabočil z pozemní komunikace na kamenitou cestu směřující do lesa. Ve chvíli, kdy se snažil sjet z lesní cesty a otočit se do protisměru, skončil se svým automobilem v potoce nedaleko autokempu Peklo. Celníci použili donucovací prostředek - hrozbu namířenou střelnou zbraní, ověřili si jeho zdravotní stav a vyzvali jej, aby vystoupil z vozidla. Následně mu přiložili služební pouta a provedli bezpečnostní prohlídku na držení zbraně s negativním výsledkem. Na otázku, proč před nimi ujížděl, muž sdělil, že nikdy nevlastnil řidičský průkaz a vzápětí přiznal, že veze v batohu na zadním sedadle pervitin a marihuanu. Celníci při kontrole zavazadla našli také příslušenství varny a přípravky pro výrobu drog.

Muže na místě předali trutnovským policistům. Přivolaní hasiči vytáhli automobil z potoka a zajistili jej proti případnému úniku škodlivých látek do půdy. " por. Ing. Jitka Fajstavrová, tisková mluvčí Celního úřadu pro Královéhradecký kraj.

 

„V těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání proti 36letému muži a obvinil ho ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s psychotropními látkami a s jedy. Muži klademe za vinu, že od poloviny prosince roku 2017 do doby svého zadržení (16. 4.) bez jakéhokoliv povolení dovezl z Polské republiky 60 balení prekurzorů. Ve stejné době měl dále na různých místech okresu Trutnov vyrobit zakázanou návykovou látku zvanou pervitin, přičemž drogu měl poskytnout i dalším osobám a to i v rámci České republiky. V poslední řadě si ještě neoprávněně opatřil sušinu konopí, kterou měl dále distribuovat. Při samotném zadržení pak muž kriminalistům vydal několik igelitových sáčků obsahujících pervitin o celkové hmotnosti 33 gramů a několik sáčků se sušinou konopí. Policisté u něho zajistili i další prostředky pro výrobu drog.

Závěrem nutno dodat, že muž byl již v minulosti za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen a brány věznice opustil v prosinci roku 2017. Nyní mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. Stíhán je na svobodě.  " nprap. Lukáš Vincenc, tiskový mluvčí Policie ČR pro Územní odbor Trutnov. 


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz

a

nprap. Lukáš Vincenc
Tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje
pro Územní odbor Trutnov
tel.: +420 974 539 207
mobil: +420 725 885 985
e-mail:krph.tisk.tu@pcr.cz
Skočit na začátek stránky