CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 04.06.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Vezl amfetamin v neobvyklé podobě

V minulých dnech lapili královéhradečtí celníci při běžné celní kontrole na Trutnovsku Poláka, který v osobním automobilu Audi A4 rakouské imatrikulace převážel drogy pro daný druh v ne příliš obvyklé podobě. „Pasta" pozitivně reagovala při detekci drogovými testy na amfetamin.

Hned v úvodu kontroly se celníci devětatřicetiletého muže dotázali, zda veze tabák, alkohol, cigarety, větší množství léčiv, marihuanu nebo jiná narkotika. On reagoval slovy, že nic takového neveze a dále jim sdělil, že jede do Rakouska na biřmování své dcerky. Celníci přistoupili k fyzické kontrole vozidla. Služební pes speciálně vycvičený na vyhledávání omamných a psychotropních látek označil v kabině osobního vozu ve dveřích řidiče šedý igelitový pytel. Uvnitř něho celníci našli další igelitový pytlík, v němž se nacházely dva sáčky s tekutou hmotou o celkové hmotnosti 150 gramů. Emulze pozitivně reagovala na amfetamin, který je často zneužíván jako rekreační droga, například pod názvem Speed. Muž celníkům na místě vypověděl, že údajně v polském Walbrzychu potkal známého, který jej požádal, aby pytlík cestou vyhodil. Než tak stačil učinit, zastavila ho hlídka celní správy.

Případem se v tuto chvíli zabývá v přípravném řízení útvar pátrání  Celní správy České republiky.

V případě odsouzení hrozí muži za trestný čin nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky