CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 08.09.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Hradečtí celníci kontrolovali přetížené dodávky

Na základě podnětu a následné vnitřní analytické a monitorovací činnosti se královéhradečtí celníci zaměřili na přepravu zásilek jedné z hradeckých obchodních společností. Provozovatel vozidel přetížením ohrožoval bezpečnost a zdraví nejen samotných řidičů, ale i jejich okolí v silničním provozu.

V brzkých ranních hodinách celníci provedli cílenou kontrolní akci zaměřenou na nízkorychlostní vážení. U výjezdu z objektu společnosti zastavili a dále na nedaleké kontrolní stanoviště doprovodili tři vozidla značky Iveco, jejichž nejvyšší technicky přípustná hmotnost je 3500 kilogramů.

Všechny zkontrolované dodávky byly bez ohledu na stanovenou nosnost plně naloženy. Mobilní váhy, jež celníci v terénu při své kontrolní činnosti využívají, u první z nich zaznamenaly hmotnost 4650 kilogramů, u druhé dokonce 6000 kilogramů a třetí vážila 4500 kilogramů.

Celníci uložili na místě řidičům pokuty ve výši 4000 korun a porušení provozovatele vozidla předali k zahájení řízení o důvodném podezření ze spáchání přestupku na Odbor dopravně správních agend Magistrátu města Hradec Králové.


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky