CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 20.04.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Pod sedačkou spolujezdce ukrývali metamfetamin v hodnotě čtvrt milionu korun, našla jej služební fena

Náchodsko - V minulých dnech v rámci běžné kontrolní činnosti zastavili královéhradečtí celníci v polském příhraničí černý vůz značky Škoda Fabia české imatrikulace. Cestovaly v něm dvě osoby, pětačtyřicetiletý muž a jeho o devět let mladší spolujezdkyně. Na standardně položený dotaz hlídky, zda převážejí alkohol, cigarety, tabák či narkotika oba členové osádky reagovali negativně. Jejich postoj se nezměnil ani v okamžiku, kdy služební fena Bonny, speciálně vycvičená na vyhledávání omamných a psychotropních látek, spolehlivě označila prostor pod sedačkou spolujezdce. V růžové igelitové tašce byla ukryta plastová dóza, jež obsahovala bílou krystalickou látku pozitivně reagující provedeným testem Detect4Drug na metamfetamin. Muž i žena shodně celníkům vypověděli, že nejsou vlastníky nalezené drogy. 142, 9 gramů bílé krystalické látky včetně plastového obalu a obou pasažérů celníci předali přivolaným náchodským policistům.

 

Jen pro představu, uvedené množství drogy obsahuje cca 1429 velmi silných a 5716 běžných uživatelských dávek. Cena za gram pervitinu se na trhu pohybuje od 1500 do 2000 korun.

 

V případě prokázání viny hrozí pachateli za trestný čin přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu trest odnětí svobody až na dvě léta. 

 


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky