CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 27.04.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

S volným pohybem osob mezi okresy se na Královéhradecku roztrhl pytel s pašeráky drog

Trutnov – včera několik minut krátce po půlnoci zastavila hlídka hradeckých celníků dynamickým způsobem, za použití zvukového a světelného výstražného zařízení, ke kontrole osobní automobil české imatrikulace.

Cestovali v něm dva muži ve věku 20 a 26 let. O skutečnosti, že není vše úplně v pořádku, vypovídala vůně linoucí se z vozidla a absence průkazů totožnosti obou mladíků. Po ztotožnění osádky ve spolupráci s operačním centrem a policisty, celníci získali informaci, že řidič nevlastnil řidičské oprávnění. Poté, co na obligátní dotaz, zda převážejí alkohol, cigarety, tabák či narkotika, oba odpověděli negativně, započala kontrola automobilu s pozitivním výsledkem. Sušenou rostlinnou látku, jež svým vzhledem připomínala konopí, celníci našli v přihrádce před spolujezdcem. Po provedení testu na přítomnost THC a zvážení na digitální váze, která ukázala hmotnost včetně obalu 24, 7 gramů,  přivolali trutnovské policisty, jímž případ předali k dalšímu řízení.

Za neoprávněné přechování návykové látky v malém množství pro osobní spotřebu hrozí osobě, která takový přestupek spáchala, pokuta do výše 15 000 korun.

 

V minulých dnech dopadli královéhradečtí celníci prchajícího řidiče motocyklu s léky na výrobu metamfetaminu a muže s ukrytou dózou naplněnou metamfetaminem.

https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-kralovehradecky-kraj/tiskove-zpravy/2021/Stranky/Celn%c3%adci-lapili-prchaj%c3%adc%c3%adho-mlad%c3%adka-s-l%c3%a9ky-na-v%c3%bdrobu-drog.aspx

https://www.celnisprava.cz/cz/celni-urad-pro-kralovehradecky-kraj/tiskove-zpravy/2021/Stranky/Pod-seda%c4%8dkou-spolujezdce-ukr%c3%bdvali-metamfetamin-v-hodnot%c4%9b-%c4%8dtvrt-milionu-korun,-na%c5%a1la-jej-slu%c5%beebn%c3%ad-fena-.aspx


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky