CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 16.11.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Celníci zadrželi zboží na Trutnovsku

V rámci monitorovací činnosti si celníci tipují ke kontrolám subjekty, u nichž se zaměřují na jednu ze svěřených kompetencí, dozorem nad dodržováním povinností a zákazů v souvislosti s vymáháním práv duševního vlastnictví. V minulých dnech na základě takového výstupu fyzicky zkontrolovali provozovnu na Trutnovsku.  Na místě pak identifikovali zboží podezřelé z porušení práv k ochranným známkám či průmyslovým vzorům společností Calvin Klein, GUCCIO GUCCI, Tommy Hilfiger, LEGO Juris, Sony Interactive Entertainment Europe a Crocs.  

 

Zadrželi více než stovku výrobků, mezi nimi obuv, kabelky, peněženky a dětské stavebnice. Jejich hodnota vyjádřená v ceně originálního zboží by přesahovala částku 1 200 tisíc korun. Zboží přemístili do skladu celního úřadu.

 

V případě, že se majitelé práv rozhodnou využít takzvaného zjednodušeného postupu a budou splněny zákonem stanovené podmínky, dojde k ekologické likvidaci zboží na náklady konkrétních majitelů práv. Pokud zvolí soudní cestu a soud rozhodne, že se jedná o padělky či nedovolené napodobeniny, hrozí pachateli přestupku pokuta až do výše 10 milionů korun.

 


por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky