CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Královéhradecký kraj
Oddělení 11 - Právních a správních činností
Bohuslava Martinů 1672/8a 
501 01 Hradec Králové

V Hradci Králové 29.05.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Královéhradecký kraj

Vezl téměř 40 tisíc kusů tabákových náplní bez platných tabákových nálepek

Náchodsko – V minulých dnech předal odbor pátrání Generálního ředitelství cel Okresnímu státnímu zastupitelství v Náchodě případ záchytu 37 400 kusů tabákových výrobků označených HEETS pro podezření ze spáchání trestného činu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží.

 

Královéhradečtí celníci jej odhalili na začátku května nedaleko bývalého hraničního celního přechodu v Náchodě Bělovsi. Zastavili tehdy ke kontrole osobní automobil české imatrikulace, který řídil třiapadesátiletý muž. Na dotaz hlídky, zda převáží alkohol, narkotika, tabák či tabákové výrobky sdělil, že veze z Polska do České republiky pro svoji osobní potřebu zahřívané tabákové výrobky. Byly umístěny v papírových krabicích v zavazadlovém prostoru vozidla. Při provedené kontrole celníci napočítali celkem 37 400 kusů tabákových výrobků označených HEETS, s obsahem tabáku více než 10 kilogramů.

Vzhledem ke skutečnosti, že kuřivo nebylo označeno platnou tabákovou nálepkou a muž převážel takový objem zboží, jenž zásadně převyšoval množství určené pro osobní spotřebu, celníci jej zajistili a umístili do skladu celního úřadu.

Muži hrozí trest odnětí svobody až na tři léta nebo zákaz činnosti, bude mu doměřena spotřební daň ve výši téměř 30 tisíc korun a vysloveno propadnutí zboží.


Za množství zahřívaných tabákových výrobků pro osobní spotřebu se považuje takové množství zahřívaných tabákových výrobků, které obsahují tabák v množství nepřesahujícím 250 g.




por. Ing. Jitka Fajstavrová
Tisková mluvčí CÚ pro Královéhradecký kraj
tel: +420 495 756 221
mobil: +420 602 372 515
e-mail: j.fajstavrova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky