CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Liberci 07.01.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Liberecký kraj

Pašováni léků z Polska neubývá

V obci Harrachov hlídka Celního úřadu pro Liberecký kraj kontrolovala projíždějící VW Passat české imatrikulace směrem od HP Harrachov. Ve vozidle se nacházeli dva muži české národnosti.

Při kontrole vozidla bylo na sedadlech a na podlaze nalezeno několik zbytků blistrů od léků a příbalový leták k nim. Celníci proto provedli důkladnou kontrolu vozidla, při níž bylo i otevřeno a odšroubováno víčko palivové nádrže. Zde byly ukryty dva balíčky obalené alobalem zakryté bílou textilií, v nichž se nacházely tablety léků v množství 2 807 kusů.

Další hlídka celního úřadu pak v obci Lvová ve směru na Jablonné v Podještědí kontrolovala vozidlo Škoda Octavia české imatrikulace, ve které jeli dva muži české národnosti.

Při kontrole vozidla byly v prostoru u nohou spolujezdce za plastovým krytem nalezeny dva průsvitné igelitové sáčky bílé barvy s obsahem 1 200 kusů tablet.

Muži se tak dopustili protiprávního jednání tím, že převáželi prekurzory pro výrobu drog. V obou případech byly léky zajištěny a společně s osobami předány Policii ČR, neboť je důvodné podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Za své jednání hrozí všem čtyřem trest odnětí svobody až na deset let.


por. Bc. Martin Stočes
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Liberecký kraj
tel: +420 485 285 239
mobil: +420 601 587 509
fax: +420 485 218 200
e-mail: m.stoces@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky