CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Liberecký kraj
České mládeže 1122
460 03 Liberec 6

V Liberci 03.11.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Liberecký kraj

Celníci zajistili při kontrole auta drogy

V pátek, 23. 10. 2015,  prováděla hlídka Celního úřadu pro Liberecký kraj kontrolní činnost na silnici č. I/13 u obce Bílý Kostel nad Nisou, kde si vytipovala a zastavila ke kontrole osobní vozidlo české imatrikulace, které jelo od obce Hrádek nad Nisou směrem na Liberec. Ve vozidle cestovali muž a žena (oba věku 50 let). Na otázku celníků odkud cestují a zdali vezou nějaké zboží, odpověděla žena, že jedou z Hrádku nad Nisou, kam vezli známého a žádné zboží  si nevezou. Vzhledem k tomu, že se oba cestující chovali nervózně, pojala hlídka celní správy podezření a přistoupila ke kontrole vozidla a osob.

Při prohlídce osobního vozidla podala řidička celníkům ke kontrole modrou igelitovou tašku, kterou měla na klíně. V tašce se nacházelo několik papírových ubrousků a malá kožená peněženka na zip. V ní celníci našli malou plechovou krabička, která obsahovala papírové psaníčko s bílou krystalickou látkou. K tomuto řidička uvedla, že se jedná o drogy, které dostala od svého známého, a že jsou její. Na základě tohoto zjištění hlídka kontaktovala psovoda se psem na vyhledávání OPL. Po důkladné kontrole vozidla celníci nic podezřelého nenašli. Následně provedli se služebním psem kontrolu obou osob, při které pes označil spolujezdce. Muž, jak se ihned ukázalo, u sebe ukrýval větší balíček. Na dotaz, co je v balíčku, odpověděl, že drogy.  Hlídka provedla orientační test na přítomnost metamphetaminu (pervitin) s pozitivním výsledkem. Celkem liberečtí celníci zajistili 90 gramů této látky.

Uvedeným jednáním se muž i žena dopustili trestného činu nedovolené výroby a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.


por. Bc. Martin Stočes
Tiskový mluvčí Celního úřadu pro Liberecký kraj
tel: +420 485 285 239
mobil: +420 601 587 509
fax: +420 485 218 200
e-mail: m.stoces@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky