CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Liberecký kraj
České mládeže 1122
460 03 Liberec 6

V Liberci 16.01.2023


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Liberecký kraj

SPOLEČNÁ TISKOVÁ ZPRÁVA POLICIE A CELNÍ SPRÁVY ČESKÉ REPUBLIKY - Na elektrokoloběžce převážel drogy

Počátkem měsíce liberečtí celníci zajistili muže na elektrokoloběžce, který převážel metamfetamin. Během prověřování také vyšlo najevo, že se osoba vyhýbala nástupu do výkonu trestu. Hříšníka si následně převzali příslušníci Policie ČR.

„V pátek 6. ledna vykonávala hlídka mobilního dohledu Celního úřadu pro Liberecký kraj rutinní kontrolní činnost u hraničního přechodu v Hrádku nad Nisou, když okolo nich projížděl muž na elektrokoloběžce. Příslušníci celní správy se rozhodli tento dopravní prostředek zastavit a zkontrolovat. Osoba u sebe neměla žádné doklady, proto ji celníci ztotožnili na základě uvedených údajů. Liberečtí celníci zjistili, že kontrolovaný muž nenastoupil do výkonu trestu a přistoupili k ověření, zda dotyčný u sebe má zbraň. Osoba znalá postupů kontrolující hlídky se přiznala, že má u sebe pervitin. Celníci následně nalezli v kapse bundy černé pouzdro s několika igelitovými zatahovacími sáčky, které obsahovaly neznámou krystalickou látku hnědé a bílé barvy o váze necelých 27 g,“ uvedla tisková mluvčí Celního úřadu pro Liberecký kraj por. Amálie Kolářová.

Na základě všech zjištění hlídka osobě sdělila, že je podezřelá ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Celníci osobu následně zajistili a přivolali na místo hlídku Policie ČR.

Tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Libereckého kraje por. Robovský k případu uvedl: „Orgány Celní správy ČR jsme byli v pátečních dopoledních hodinách vyrozuměni o výskytu osoby v celostátním pátrání. 35letý muž mařil výkon úředního rozhodnutí tím, že neuposlechl výzvu uloženou mu rozsudkem Vrchního soudu v Praze k nástupu do výkonu trestu odnětí svobody. Na místo jsme okamžitě vyslali místně příslušnou hlídku Policie ČR, která muže převezla na služebnu obvodního oddělení. Po neodkladných administrativních úkonech jsme jej eskortovali do vazební věznice. V současné době se celým případem, z důvodu věcné příslušnosti, zabývají liberečtí kriminalisté.“ 

Při převzetí zajištěné osoby policisté orientačně otestovali nalezenou látku drogovým testem, který potvrdil přítomnost metamfetaminu. 

„V daném případu jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a zároveň také z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což pachateli v případě prokázání viny může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta“, dodal Robovský. 

por. Bc. Amálie Kolářová
Tisková mluvčí Celního úřadu pro Liberecký kraj
tel: +420 261 331 158
mobil: +420 601 587 509
fax: +420 485 218 200
e-mail: a.kolarova@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky