CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Generální ředitelství cel
Oddělení Vztahů k veřejnosti
Budějovická 7
Praha 4

V Ostravě 29.05.2013


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Dva "zahradníci" už marihuanu pěstovat nebudou

Přes 600 kusů rostlin konopí, to je úlovek moravskoslezských celníků.

Celníci z oddělení taktických činností prováděli kontrolu se zaměřením na nakládání a skladování vybraných výrobků, tedy cigaret, alkoholu, tabáku a minerálních olejů.

V areálu bývalého ostravského dolu se zaměřili na starou cihlovou budovu. Jeden vchod do objektu byl uzavřen, ale druhý, který se nacházel za plechovou ohradou, byl volně přístupný. V ohradě se nacházela domácí zvířata. Celníci zaklepali na vstupní dveře a po chvíli jim otevřel muž, kterému se prokázali služebními průkazy a sdělili důvod kontroly. Muž tvrdil, že žádné vybrané výrobky neskladuje a že si to celníci mohou ověřit a zkontrolovat. Zavedl je do haly, kde muž a jeho kolega provozovali zámečnické práce. Ihned po vstupu byl cítit charakteristický zápach konopí. Celníci zkontrolovali halu, kuchyň, hospodářskou místnost s chovem domácích zvířat i rozlehlý sklepní prostor pod budovou.

Za dveřmi jedné z místností, které byly propojeny s halou, byla odhalena kompletně vybavená a funkční pěstírna konopí. Nechyběla vzduchotechnika, elektroinstalace ani osvětlení nutné pro pěstování marihuany. Většina rostlin byla v květináčích, část již byla čerstvě sklizena a část ve stádiu sušení. Celkem napočítali 600 rostlin.

Jelikož vzniklo důvodné podezření ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, byla věc neprodleně nahlášena Policii ČR. Z důvodu věcné nepříslušnosti byl celý případ předán příslušníkům Městského ředitelství policie Ostrava, oddělení obecné kriminality.

 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky