CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 05.06.2014


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Marihuana v Sudicích

Cizinec převážel sušenou marihuanu.

Ostravští celníci z oddělení mobilního dohledu prováděli v obci Sudice kontrolu se zaměřením na zboží uniklé celnímu dohledu.

Ke kontrole si vytipovali osobní vozidlo, které jelo směrem do Polska. Když vozidlo zastavovali, všimli si, že byl z okna spolujezdce vyhozen tmavý předmět. Po zastavení osobního auta polské imatrikulace osádka na výzvu celníků předložila doklady a umožnila zkontrolovat vozidlo i zavazadlový prostor. Jeden celník se vydal k místu, kde byl odhozen předmět a v příkopu u komunikace našel černý textilní batoh. Spolujezdec nejdříve tvrdil, že z okýnka nic nevyhodil, později přiznal, že batoh je jeho. Dále upřesnil, že v  batohu převáži sušenou marihuanu v množství necelých 600 gramů. Tu zakoupil v Opavě od neznámé osoby za cenu 65 000 korun, a to pro osobní potřebu.

Celníci provedli kontrolní test na přítomnost omamných a psychotropních látek soupravou NIK, kdy rostlinná látka reagovala jako marihuany.

Jelikož vzniklo důvodné podezření ze spáchání přečinu jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, byla věc pro nepříslušnost neprodleně nahlášena Policii ČR, která si zboží i pachatele převzala.

Z evidencí celní správy bylo zjištěno, že se u téže kontrolované osoby jedná o opakované porušení, kdy vloni v prosinci převážela také marihuanu v množství téměř 200 g.

 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky