CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 31.07.2015


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Služební psi Enny a Bondy odhalili drogy

Přes tři gramy pervitinu v autě a šest gramů sušené marihuany v provozovně.

Ve středu 29. 7. v odpoledních hodinách prováděli celníci součinnostní kontrolní akci zaměřenou na vyhledávání omamných a psychotropních látek. 

V obci Třinec celníci zastavili osobní vozidlo zn. Mazda, červené barvy, slovenské imatrikulace. Celníci a služební fenka Enny, která je speciálně vycvičena na vyhledávání drog a zbraní, přistoupili ke kontrole vozidla. Enny ihned označila plátěnou příruční taštičku přes rameno, která se nacházela na sedadle spolujezdce. Došlo k důkladné kontrole obsahu. V ní byla nalezena bílá plastová krabička s modrým víčkem, která ukrývala plastový sáček s bílou neznámou krystalickou látkou, injekční stříkačku, buničitý tampon a plastový sáček s průhlednými prázdnými kapslemi z léků. Dále se v taštičce nacházely plastové sáčky „dealeráky“ a mikro digitální váha.  Spolujezdec uvedl, že se jedná o pervitin a má ho pro svou potřebu. Jednalo se o 3,5 gramů omamné a psychotropní látky pervitin.
Celý případ byl z důvodu věcné nepříslušnosti předán orgánům Policie České republiky.

I další úspěch si může připsat služební pes, tentokrát Bondy. Hlídka mobilního dohledu prováděla kontrolu nezákonného obchodování s vybranými výrobky (zboží zatížené spotřební daní, igarety, tabákové výrobky, alkohol, minerální oleje). V jedné z kontrolovaných provozoven služební pes Bondy označil podsedák židle kontrolovaného subjektu. V něm byla nalezena krabička od cigaret s obsahem pěti balíčků rostlinné látky, s charakteristickým zápachem marihuany. Kontrolovaný sdělil, že se jedná o marihuanu, kterou má pro svou osobní potřebu. Zboží mu nabídl kolemjdoucí u prodejny, kterého pochopitelně kontrolovaný neznal. Jednalo se o 6,3 gramů marihuany.

Případ byl opět pro věcnou nepříslušnost předán Policii České republiky.

Oba případy jsou nadále v šetření.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 596 270 399
fax: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
e-mail: +420 602 507 852
Skočit na začátek stránky