CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 19.04.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Nezdaněné cigarety v Karviné

​     Téměř 60 tisíc kusů nekolkovaných cigaret, to je záchyt moravskoslezských celníků.

     Počátkem měsíce dubna, po celorepublikové kontrolní akci ŠACH, se pracovníci oddělení Dohledu nad subjekty v Karviné vraceli z terénu na své pracoviště. Na parkovišti poblíž budovy stál černý Mercedes české imatrikulace. Celník si všimnul, že řidiči vypadl z vozidla karton nějakých cigaret. Poté je rychle sebral a vozidlo i parkoviště opustil. Pracovníci karvinského Dohledu začali parkoviště i s vozidlem hlídat a čekali, až se řidič objeví.

     Po chvíli se řidič vrátil, celníci k němu přistoupili a prokázali se svými služebními průkazy. Požádali jej o otevření zavazadlového prostoru za účelem kontroly, zda ve vozidle nejsou přepravovány vybrané výrobky – cigarety, bez platné tabákové nálepky. Řidič byl zároveň majitelem kontrolovaného vozidla, což vyplynulo z předložených dokladů.

     Ve vozidle se nacházelo téměř 60 000 krabiček nelegálních cigaret. Majitel vozidla tvrdil, že těchto 300 neznačených kartonů cigaret je jeho a koupil je od neznámé osoby na jedné čerpací stanici v Karviné. Tato osoba mu cigarety předala z malé červené dodávky za cenu 99 000 korun. Získané cigarety chtěl dále prodávat cizincům, kteří pracují na stavbách v Mostě.

    Celní úřad pro Moravskoslezský kraj tak svou činností zabránil daňovému úniku na spotřební dani ve výši 150 000 korun.


    Zboží bylo zajištěno a umístěno ve střežených prostorách Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj. Případ je nadále v šetření.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky