CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 04.04.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Seminář Celní novinky pro rok 2017

Revize harmonizovaného obchodu, preferenční a nepreferenční obchod, mimořádná tarifní i netarifní opatření, způsoby zajištění celního dluhu, celní zákon, změny v oblasti DPH související s celním kodexem Unie, pracovní program celního kodexu Unie…to a spousta dalších informací a novinek přednesli kolegové Roman Kvíčera, vedoucí odboru Celního a Roman Szczeponiec, vedoucí oddělení Podpory řízení, na semináři k celním novinkám.

Tento konzultační seminář zorganizovala Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje v součinnosti s Celním úřadem pro Moravskoslezský kraj. Akce byla určena pro každého, kdo obchoduje se zbožím přes hranice České republiky i Evropské unie a kdo si chce udržovat aktuální přehled o vývoji celní legislativy.

Seminář se konal v úterý 28. března v prostorách Best Western Hotel Vista Ostrava a zúčastnilo se jej přes tři desítky zástupců jednotlivých firem moravskoslezského regionu.

A reakce samotných účastníků semináře, zástupců firem? Seminář byl přínosný nejen pro dovozce, ale i vývozce a celní zástupce, kteří se jen utvrdili v tom, že znalost principů celního řízení je klíčovou podmínkou pro správné uplatnění celních postupů a bezproblémovou komunikaci s pracovníky Celní správy České republiky.

Dotazy a diskuse byly pokládány nejen při přednášce samotné, ale i v závěru semináře. Kolegové byli ochotní, vstřícní a na každý dotaz odpověděli a problematiku vysvětlili s vysoce profesionálním přístupem.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky