CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 16.03.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Seminář "ZELENÁ NAFTA"

​V souvislosti s novelizací zákona č. 353/2003 Sb, o spotřebních daních, ve vztahu ke změnám k zelené naftě pro rostlinnou a živočišnou prvovýrobu, uspořádala Regionální agrární komora ve spolupráci s Celním úřadem pro Moravskoslezský kraj dva semináře, a to 9. 3. v Opavě a 14. 3. v Bruntále.

Pod záštitou vedoucího daňového odboru Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj mjr. Ing. Aleše Chwistka proběhla prezentace k problematice zelené nafty, které se ujali vedoucí pracovníci regionálních daňových oddělení.

V úvodu každého semináře zaznělo pár slov k legislativě, především se přednášející věnovali §57 zákona o spotřebních daních, vrácení daně z PHM spotřebovaných v zemědělské prvovýrobě. Prezentace dále nabídla informace k prvovýrobě jak rostlinné, tak především nově k živočišné prvovýrobě a dále také k oblasti lesnictví a rybníkářství, lhůtám a způsobům podání daňového přiznání, uplatnění nároku na vrácení daně, normativech spotřeby nafty v živočišné prvovýrobě a mnoho dalších důležitých novinek z oblasti zelené nafty.

V závěru semináře byl prostor pro diskusi a dotazy, kterých bylo spousta a všem tazatelům se dostalo odborné a srozumitelné odpovědi. V sálech se nenašlo ani jedno volné místo, což svědčí o velkém zájmu veřejnosti a potažmo i kvalitnímu a vysoce profesionálnímu přístupu kolegů z daňových oddělení v jednotlivých regionech kraje.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky