CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 12.05.2017


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

"Zahradník" už nezasadil...

​Celkem 16 kusů vzrostlých rostlin konopí v květináčích, to je záchyt ostravských celníků.

V závěru měsíce dubna prováděla hlídka mobilního dohledu Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj kontrolní činnost zaměřenou na přepravu vybraných výrobků a omamných a psychotropních látek. Pro tuto kontrolu si vybrala silnici Ostrava – Frýdek-Místek.

 V odpoledních hodinách celníci zastavili náhodně vytipované osobní vozidlo Renault zelené barvy, české imatrikulace. Řidič na dotaz celníků, zda přepravuje nějaké „nelegální zboží“, odpověděl, že nikoliv. Dále uvedl, že se stěhuje a ve vozidle má pouze své osobní věci. Hlídka přistoupila ke kontrole vozidla a zavazadlového prostoru. V něm se nacházela papírová krabice přikrytá černým igelitovým pytlem a dva vysoké černé pytle s neznámým obsahem. Po otevření krabice celníci spatřili vzrostlé rostliny zasazené v květináčích připomínající konopí. Po provedení kontrolního testu na přítomnost omamných a psychotropních látek soupravou NIK rostlina reagovala jako marihuana. Ve všech krabicích a pytlích bylo napočítáno celkem 16 květináčů se zasazeným konopím.

 Řidič hlídce sdělil, že se jedná o technické konopí a rostliny zakoupil v Ostravě od neznámého prodejce za 1 600 korun a veze je na svou zahradu do Frýdku-Místku. Doklad o zakoupení nepředložil, žádný kontakt na „údajného neznámého prodejce“ neměl.

Jelikož vzniklo důvodné podezření ze spáchání přečinu jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami, byla věc pro nepříslušnost neprodleně nahlášena Policii České republiky. Přivolaná hlídka si pachatele i zboží převzala a případ je nadále v šetření.

 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky