CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 16.01.2019


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Statisíce nekolkovaných cigaret na severu Moravy

​V uplynulých dnech provedli ostravští celníci z odboru Pátrání, oddělení Odhalování závažné trestné činnosti realizaci trestní věci s krycím názvem „Astra 2“. Sledovací akce byla zaměřena na nelegální obchodování s tabákovými výrobky a probíhala od června loňského roku.

Při samotné realizaci byla provedena kontrola nebytového prostoru, v tomto případě garáže v obci Odry (bez čísla popisného). V garáži bylo ukryto celkem 200 kilogramů tabáku a 606 000 cigaret bez platné tabákové nálepky.

Pachatel, cizinec z Vietnamu, nezákonně skladoval tabákové výrobky, a to cigarety různých značek, bez platných tabákových nálepek České republiky, zejména pak cigaret značky Marlboro neoprávněné označených ochrannou známkou. Tyto nezákonně distribuoval dalším překupníkům a konečným zákazníkům na území Moravskoslezského kraje a jiných místech na daňovém území České republiky.

Celníci svou činností zabránili úniku na spotřební dani ve výši přesahující dva miliony korun.

Případ s návrhem na zahájení trestního stíhání byl předán k dalšímu šetření orgánům Policie České republiky, Oddělení hospodářské kriminality Nový Jičín.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky