CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 28.04.2020


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Kontroly mýtného se v pátek opět vrací na silnice

​        Jednou z mnoha kompetencí Celní správy České republiky je i kontrola elektronického mýtného (kontrola výkonového zpoplatnění) a kontrola dálničních kupónů. Tuto činnost vykonávají celníci nepřetržitě již od roku 2007. Kontrolu mýtného provádí u nákladních vozidel nad 3,5 tuny při průjezdech po tzv. zpoplatněných úsecích na zpoplatněných komunikacích a kontrolu vylepení platných dálničních nálepek na čelním skle u vozidel do 3,5 tuny.

         Ve čtvrtek 12. 3. Česká republika vyhlásila nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru (označený jako SARS CoV-2) na území České republiky.

         Celní správa České republiky byla využita k plnění úkolů Policie České republiky, a to ve vztahu k posílení bezpečnostních opatření na státních hranicích v souvislosti se současným stavem.

         I ostravští celníci z odboru Dohledu, v době ochrany hranice, zaměřili svou činnost především na kontrolu dokladů a povolení u osob překračujících hranici a od 16. 3. nastoupili zpět na hraniční přechody s Polskou a Slovenskou republikou. Hlídky slouží ve 14-ti a 16-ti hodinových směnách (ranní a noční) a při kontrolách aktivně spolupracují s Armádou České republiky a Policií České republiky.

         Život v naší zemi se pomalu začíná vracet do starých kolejí, a stejně tak se i činnosti oddělení výkonového zpoplatnění začleňují do normálu. Od pátku 1. 5. se opět budou po zpoplatněných komunikacích pohybovat dobře známá vozidla s nápisem Celní správa a budou kontrolovat úhradu mýtného i vylepení dálničních nálepek.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky