CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 25.01.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Moravskoslezští celníci našli marihuanu i zbraň

Téměř 650 gramů marihuany a zbraň ve vozidle odhalili ostravští celníci.

V uplynulých dnech prováděla hlídka ostravského mobilního dohledu monitoring v oblasti města Bohumín. Při provádění kontrolní činnosti si vytipovala osobní vozidlo polské imatrikulace. Hlídka vozidlo zastavila a prokázala se služebními průkazy. Ve vozidle se nacházel řidič a spolujezdec. Na dotaz, zda ve vozidle převážejí vybrané výrobky, jako alkohol, cigarety, tabák, minerální oleje, nebo omamné a psychotropní látky, řidič odpověděl, že nic takového neveze. Dále celníkům tvrdil, že spěchá směrem na D1 a následně do Polska.

Hlídka přistoupila ke kontrole vozidla. Na zadním sedadle byl umístěn plastový kyblík od barvy. V něm se nacházela sušina silně zapáchající po marihuaně. Řidič celníkům sdělil, že to není jeho a našel to spolujezdec podél cesty do Starého Bohumína. Oba shodně tvrdili, že jim obsah kyblíku není znám. Ručička váhy se zastavila na 650 gramech marihuany.

Celníci se dále dotázali, zda posádka vozidla převáží nějaké zbraně. Řidič sdělil, že má u sebe zbraň a 32 nábojů ve dvou zásobnících, a to vše má uloženo v batohu za sedadlem. U obou mužů byla provedena prohlídka na zbraň s negativním výsledkem. Hlídka přistoupila ke kontrole batohu. Skutečně se tam nacházela zbraň Walther P99, zbraň byla vybita, byla zkontrolována nábojová komora, která byla prázdná. Celníci zbraň zajistili.

Na základě výše zjištěných skutečností vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu.

Z důvodu přechování zbraně si celý případ převzala Policie České republiky.


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky