CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 19.08.2021


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Pes Fram opět zabodoval

​           Pes Fram ostravských celníků vyčenichal přes 520 gramů marihuany.

        V úterý 17. 8. v odpoledních hodinách prováděla hlídka ostravského mobilního dohledu kontrolní činnost se zaměřením na vybrané výrobky (alkohol, cigarety, minerální oleje…) a omamné a psychotropní látky. Celníci si vytipovali dvě osoby, které stály na železničním valu u železničního hraničního mostu CZ/PL v Českém Těšíně.

 

V okamžiku, kdy se hlídka představila slovy „CELNÍ SPRÁVA“ a vyzvala oba muže k prokázání totožnosti, ti odhodili nějaký předmět a dali se po železničním mostě na útěk, a to směrem do Polska. Na výzvu „STŮJ“ nereagovali a pokračovali v útěku. Na akci byl nasazen i služební pes Fram, vycvičený na vyhledávání omamných a psychotropních látek, který celé místo prohledal.  Pozitivně označil bílou tašku se zelenými nápisy, která se nacházela na mostě.  V ní byly čtyři balíčky se sušinou rostlinného původu, polepené šedou lepící páskou. Dále v trávě pod stromem, za železničním mostem, označil další balíček se sušinou. Z balíčků byly odebrány orientační stěry na „DETECT 4 DRUGS“, které vyšly pozitivně na cannabis. Jednalo se celkem o 522 gramů marihuany.

 

Vzniklo důvodné podezření ze spáchání trestného činu. Případ i marihuanu si převzala hlídka Policie České republiky, která byla povolána na místo nálezu.

 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky