CZ EN Translate
Menu
Celní správa České republiky
Celní úřad pro Moravskoslezský kraj
nám. Sv. Čecha 8
702 00 Ostrava - Přívoz

V Ostravě 16.12.2022


TISKOVÁ ZPRÁVA CELNÍ SPRÁVY
ČESKÉ REPUBLIKY

Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Celníci v Ostravě opět zajišťovali herní zařízení

​        Čtyři kusy herních technických zařízení čekaly na celníky v jednom ostravském baru. Informaci o možné nelegální herně obdrželi od Policie České republiky a Městské policie Ostrava.

         Z toho důvodu provedli kontrolu na dodržování zákona o hazardních hrách v provozovně v městské části Moravská Ostrava a Přívoz.

       Celníci zjistili, že jsou v provozovně užívána herní technická zařízení, která jsou založena na kombinaci náhodného, znalostního a dovednostního principu. Fungování těchto herních zařízení spočívá v tom, že sázející vkládá sázku, jejíž návratnost není zaručena a výhra nebo prohra je zcela náhodná.

      Při kontrole tohoto objektu vzniklo důvodné podezření, že provozování všech čtyř herních technických zařízení porušuje zákon o hazardních hrách. Kontrolovaný subjekt celníkům nepředložil žádná povolení potřebná k legálnímu užívání herních technických zařízení.

         Z výše uvedených důvodů hlídka herní technická zařízení zadržela a přemístila do střeženého skladu celního úřadu.

         Provozovateli nelegálních herních automatů hrozí nejen propadnutí zařízení, ale také pokuta až do výše 50 milionů korun.

        V letošním roce moravskoslezští celníci provedli v oblasti nelegálního hazardu 25 kontrol, zadrželi 80 kusů herních technických zařízení a hotovost ve výši téměř sto tisíc korun. V oblasti legálního hazardu provedli 13 kontrolních akcí a v 13 případech odhalili pochybení. 


por. Ing. Pavla Zdobnická
Tisková mluvčí CÚ pro Moravskoslezský kraj
tel: +420 596 270 307
mobil: +420 602 507 852
fax: +420 596 270 399
e-mail: p.zdobnicka@cs.mfcr.cz
Skočit na začátek stránky